Versió per a imprimir

La Mostra Internacional Titelles a la Vall d’Albaida i la de Pallassos i Pallasses de Xirivella arranquen amb les ajudes de la Diputació

  • El Servei d’Assistència i Recursos Culturals, SARC, de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, a través del programa d’ajudes a Festivals, Mostres i Certàmens, subvenciona, entre altres, aquestes dos mostres consolidades internacionalment
  • La Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella es durà a terme del 3 a l’11 de novembre, mentre que la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida es celebrarà del 8 a l’11 de novembre
Imagen
29/10/2018

El Servei d’Assistència i Recursos Culturals de la Diputació de València, el SARC, a través del seu programa de subvencions i ajudes a Festivals, Mostres i Certàmens, col·labora en la consolidació i l’establiment d’aquests en les comarques valencianes. El servei, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, encapçalada pel diputat Xavier Rius, dóna suport, entre altres, a dues de les mostres més importants del territori valencià: la Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella, que es va presentar el passat dia 25 d’octubre i que començarà el dia 3 de novembre; i la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida, que ho farà el pròxim 8 de novembre i que s’ha presentant hui a Ontinyent.

 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha sigut un dels encarregats de presentar la 34a edició de la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida. Rius ha declarat que “hui a Ontinyent renovem el nostre suport a la Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida. 34 edicions promovent la col·laboració institucional i les formes de treball cooperatives”.

 

La 34a Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida, que començarà el dia 8 de novembre i finalitzarà el dia 11, permetrà a les i els habitants de la Vall d’Albaida gaudir de companyies de prestigi internacional amb espectacles com “Les irréels”,  “Anita Maravillas”, “Cal y Canto” o “Fàbrica de Paraules”. La Mancomunitat de la Vall d’Albaida ha rebut del SARC una ajuda de 20.000 euros per a desenvolupar aquesta mostra ja consolidada en el panorama cultural valencià i mundial.

 

Per la seua banda, la 25a Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella arribarà als carrers, les places i els teatres del municipi del 3 a l’11 de novembre. Mestres i mestresses del clown, grups de teatre d’humor i un ample ventall d’espectacles de circ, música, titelles, il·lusionisme, acrobàcies o cabaret, entre altres, faran la delícia de totes i tots els que s’apropen fins a Xirivella. Una infinitat de propostes que arribaran des de diverses parts del territori valencià i del món en general. L’àrea de Cultura, a través del SARC, ha subvencionat aquesta iniciativa amb 10.700 euros en el seu 25é aniversari.

 

El programa de Festivals, Mostres i Certàmens del SARC ajuda a la sostenibilitat i consolidació d’aquests festivals, mostres internacionalment consolidades que són un pol d’atracció per a professionals de tot el món. L’àrea de Cultura ha mostrat sempre el seu compromís i suport amb mostres com aquestes, que ja porten 25 (la de Pallassos i Pallasses) i 34 anys (la de Titelles). Així, ambdues mostres s’han convertit en tot un referent en el panorama de festivals, mostres i certàmens valencians, junt amb altres també consolidats, com ara el MIM de Sueca o la Trobada Internacional de Mags d’Almussafes.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet