Versió per a imprimir

La nova Diputació garanteix la continuïtat del coŀlegi Lluís Fortich

  • La diputada Mercedes Berenguer ha dit a les famílies que el coŀlegi depenent de la corporació tindrà continuïtat, i a més es potenciarà
1. for 2.jpg
11/09/2015

La diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, ha visitat el coŀlegi IVAF-Lluís Fortich d'Educació Infantil i Primària, que pertany a la Diputació de València, un centre públic, gratuït i de caràcter inclusiu, ja que és un referent per les aules específiques d'integració combinada per a sords.


La diputada Mercedes Berenguer ha visitat les instaŀlacions, encara que ja ho féu després de prendre possessió del seu càrrec provincial per a vore la marxa del centre una volta iniciat el curs.


Després de reunir-se amb el director del centre, Jordi Iranzo, i els professors que estaven impartint classe, la diputada d'Educació ha manifestat que el primer que volia transmetre a les famílies que porten els seus fills a aquest coŀlegi de la Diputació és «que tinguen tranquiŀlitat i continuïtat del servei que es dóna ací i no s'ofereix en altres llocs».


«Quan algú té un fill amb un diagnòstic de discapacitat auditiva es troba amb un problema i necessita tindre la tranquiŀlitat que l’atendran en funció de les seues necessitats, i açò és el que ens fa tots iguals. Per açò parlarem amb qui calga perquè aquest servei no solament seguisca, sinó que es potencie» —ha dit Berenguer.


A més, la responsable provincial de Benestar Social i Educació ha explicat que «els alumnes d'aquest coŀlegi conviuen des del principi amb gent diferent, perquè totes les persones som diferents, uns baixets, altres alts, uns senten i altres, no, uns veuen i altres, no, etc., i el que perceben és que es pot conviure amb normalitat, compartir, potenciar-se els uns als altres i ser solidaris, que no es quede en una paraula, sinó que s'arribe als fets a través d'aquesta integració, que em sembla espectacular».


Un petit gran coŀlegi

Des d'edats ben primerenques, els alumnes estan atesos i estimulats per a afavorir el desenvolupament integral i potenciar al màxim totes les seues capacitats i en totes les aules s'integren alumnes amb deficiència auditiva.


Les activitats que es presenten són obertes i flexibles per a estimular el xiquet a manipular, descobrir i explorar i fomentar l’interès i l’atenció respectant la maduresa i el ritme personal.


Tant en la primera com en la segona etapa d'Infantil, l'objectiu general és el de desenvolupar per descobriment, tant el coneixement del seu propi cos com la realitat de l'entorn, fomentant de forma progressiva l'autonomia, l'autoestima, la seguretat i la capacitat de comunicació de forma vivencial i en relació amb els seus iguals.


L'objectiu en Educació Primària és contribuir a desenvolupar en els xiquets les capacitats que els permeten conèixer i apreciar els valors i les normes de convivència i respectar el pluralisme propi d'una societat democràtica.


De la mateixa manera es treballa per a desenvolupar hàbits de treball individual i d'equip, d'esforç i de responsabilitat en l'estudi, confiança en si mateix, sentit crític i esperit emprenedor.


L'IVAF-Lluís Fortich disposa de quatre unitats específiques per a sords amb altres trastorns associats ateses per mestres, logopedes, psicopedagogs i fisioterapeuta.


Aquest centre entén la diferència com un valor afegit. Els alumnes sords i els oïdors creixen junts compartint activitats, classes, esbarjos i eixides, i d'aquesta manera es potencia la inclusió i la normalitat en la diferència en els futurs ciutadans menuts.

Declaracions de Mercedes Berenguer
Declaracions de Mercedes Berenguer
Declaracions de Jordi Iranzo
Declaracions de Jordi Iranzo
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet