Versió per a imprimir

La planta potabilitzadora mòbil de la Diputació embarca cap a l’Equador

  • Els pròxims dies, el barco arribarà a la ciutat equatoriana de Durán, des d'on, en coordinació amb les autoritats locals, es determinaran les zones prioritàries per a la intervenció
  • La potabilitzadora podrà proveir una població d'entre 90.000 i 150.000 persones diàriament, ja que pot produir 1,2 milions de litres al dia
APERTURA.jpg
20/05/2016

La planta potabilitzadora d'osmosi inversa propietat de la Diputació de València i Egevasa ha embarcat en el barco Frijsenborg, atracat en el port de Sagunt, amb destinació a l’Equador per a contribuir a proveir aigua potable en les zones afectades pels terratrèmols.

 

L'enviament de la potabilitzadora per a ajudar als damnificats pels terribles terratrèmols patits pel país andí fou el compromís adquirit pel president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i per la diputada delegada d'Egevasa, Diana Morant, amb l'ambaixador de l'Equador a Espanya, Miguel Calahorrano, durant la seua visita a València, on va poder revisar in situ la instaŀlació mòbil, que ha partit cap a Durán, i el seu funcionament.

 

Quan haurà arribat a l’Equador, la potabilitzadora se cedirà a l'Empresa Municipal de Agua Potable i Alcantarillado de Durán, i posteriorment, en coordinació amb la Secretaría Nacional del Agua, se seleccionaran les zones on es posarà en funcionament.

 

La capacitat de producció d'aquesta planta es d’1,2 milions de litres d'aigua i permet garantir el proveïment a entre 90.000 i 150.000 persones al dia, depenent de si cal fer o no el procés d'osmosi inversa, ja que la potabilitzadora està preparada per a fer un procés inicial de filtració de l'aigua bruta i, a continuació, si cal, el procés d'osmosi.
 

El barco escollit per a aquesta ajuda humanitària resulta idoni per al transport transoceànic de contenidors i mercaderies. Va ser construït el 2016, opera amb bandera italiana, té una longitud de 180 m, un pes mort (capacitat de càrrega de la nau) de 9.100 tones i un arqueig brut de 20.000 tones. Així mateix, és del tipus ro-ro (roll on-roll off), que permet el transport de vehicles, tant d’automòbils com de camions.


Compromís amb la sostenibilitat global
Amb aquesta iniciativa humanitària, la Diputació i Egevasa continuen amb el seu compromís d'ajuda al desenvolupament social, sobretot participant en projectes que aporten un valor a la societat i contribueixen a la sostenibilitat global.

Embarcament de la planta potabilitzadora
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet