Versió per a imprimir

La Ruta de la Salut rep el Premi Social Fhoemo 2014

  • La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, arreplega el guardó de la Fundació Hispana d'Osteoporosi i Malalties Metabòliques (Fhoemo)
  • La Ruta de la Salut té per objectiu prevenir i promoure hàbits saludables entre la població i està recorrent 95 municipis
La diputada Berenguer rep el premi de Fhoemo
14/10/2015

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i el director gerent del Consorci Hospital General, Enrique Ortega, han rebut aquest matí el Premi Social Fhoemo 2014 pel treball que s'ha realitzat amb la Ruta de la Salut en la província de València.


«La Diputació de València va engegar en 2014 la Ruta de la Salut, amb la col·laboració del Consorci Hospital General de València, sota l'eslògan 'Visitar els ciutadans abans que ens visiten els malalts'. L'acolliment que ha tingut aquesta iniciativa ha sigut tot un èxit per part dels ajuntaments i especialment per la població atesa», assenyala Berenguer.


Metges, infermers i nutricionistes estan eixint dels seus centres a les vesprades per a aproximar-se als ciutadans, fer-los revisions mèdiques i donar-los xarrades sobre diversos temes de salut (osteoporosi, risc cardiovascular, malalties respiratòries, nutrició).


Premi a la divulgació


Per açò, Fohemo, que promou el coneixement i la difusió de la fisiopatologia, diagnòstic, prevenció i tractament de l'osteoporosi i altres malalties metabòliques, ha concedit aquest premi pel treball de divulgació que s'ha fet perquè la gent tinga un millor coneixement de la malaltia.


Dins del circuit de proves mèdiques que es realitza en la Ruta de la Salut hi ha una taula destinada a l'osteoporosi, el diagnòstic, la prevenció i el tractament, on en 2014 reumatólogos i rehabilitadores van realitzar aproximadament cent càlculs de risc de fractura amb el mètode FRAX® que avalua el risc de fractura en el ciutadà. De la mateixa manera, van impartir trenta xarrades i van resoldre els dubtes de tots els que es van acostar.


En 2015 aquest circuit de revisions mèdiques mèdiques gratuïtes, que abasten diverses tècniques i consells, està recorrent altres 65 municipis (des d'abril a octubre). D'aquesta manera, a final d'aquest mes s'hi haurà arribant a un total de 95 de la província de València.


Rafael Herrero, coordinador general de Fohemo, assenyala que aquesta aposta «per la salut preventiva i per la comunicació oberta amb la població per a millorar els seus hàbits de salut ha fet que el comitè executiu de la fundació haja seleccionat aquesta iniciativa per a fer als seus participants mereixedors d'aquest premi social».


De la mateixa manera, Herrero ha volgut destacar la labor i la implicació en aquest tipus d'iniciatives del cap del Servei de Reumatología de l'Hospital General, Javier Calvo, la col·laboració del qual ha sigut fonamental perquè el programa de la Ruta de la Salut haja sigut un èxit.

Mercedes Berenguer
Mercedes Berenguer
Enrique Ortega
Enrique Ortega
Javier Calvo
Javier Calvo
Rafael Herrero
Rafael Herrero
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet