Versió per a imprimir

La Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat organitza la II Jornada del Pacte de les Alcaldies en el MuVIM

  • En la trobada s'explicarà als representants polítics i als tècnics les oportunitats que obri este Pacte per als municipis, així com l'estratègia de la Diputació per a promoure la seua coordinació i la seua implantació en el territori valencià
Imagen
10/03/2017

La Diputació de València, a través de la Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat, organitza la II Jornada del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia que tindrà lloc dilluns que ve en el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM). La trobada versarà sobre El paper dels municipis enfront del canvi climàtic i va dirigit als alcaldes i regidors, així com als tècnics dels ajuntaments de totes les comarques valencianes. El diputat provincial de Medi ambient de València, Josep Bort, inaugurarà la jornada al costat del Director General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer. La cloenda serà a càrrec de la Vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

 

En la jornada s'explicarà als assistents les oportunitats que obri el Pacte de les Alcaldies per als municipis, així com l'estratègia de la Diputació de València per a promoure i coordinar la seua implantació en el territori valencià. Una de les ponències desenvoluparà quin és el paper de la Diputació de València en la implantació del Pacte de les alcaldies en les comarques, una altra aprofundirà en les oportunitats d'acció municipal en el marc del Pacte i una altra desenvoluparà l'adaptació de l'estructura municipal a esta iniciativa. A més, es parlarà també sobre les mesures d'adaptació al canvi climàtic i el cost d'actuar i el de no actuar. La gestió activa de la pobresa energètica serà un altre dels assumptes a tractar, així com el foment de les eines per a l'eficiència energètica en edificis.

 

El Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia és el principal moviment europeu en el qual participen autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de 2030, millorar l'eficiència energètica, utilitzar fonts d'energia renovable en els seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic. A més, la UE entén que tant les accions de mitigació com les d'adaptació al canvi climàtic són dues fonts d'oportunitats per al creixement de l'ocupació.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet