Versió per a imprimir

Les brigades forestals d’IMELSA reben el premi Valencianos en la Onda

  • El guardó que atorga Onda Cero reconeix la labor social de les brigades en la prevenció i la lluita contra els incendis forestals
Rafael Pérez amb Marcos Benavent, gerent d'Imelsa, personal de les brigades i re
22/11/2012

 

Els premis Valencianos en la Onda, que anualment entrega l’emissora de ràdio Onda Cero, han reconegut en la seua modalitat de política i societat a les brigades forestals de la Diputació de València «la seua labor social de prevenció i la lluita contra els incendis forestals».

El diputat d’Empreses Públiques, Rafael Pérez, afirmà que «este premi demostra que el treball incansable que porten a terme les brigades d’IMELSA és percebut i valorat per la societat; que al cap i a la fi és per a qui treballem».

Així mateix, Pérez va voler destacar «el fet que la Diputació de València siga l’única a Espanya que compta amb unes brigades forestals que treballen durant tot l’any en labors de prevenció, vigilància i lluita contra el foc».

El brigadista Josele Ferré, que va ser l’encarregat d’arreplegar el guardó amb la seua companya Amparo Navarro, incidí en «la labor de prevenció que fan les brigades durant tot l’any, cosa importantíssima de cara a les èpoques de més risc d’incendis».

Ferré, en un emotiu discurs, declarà que «darrere d’este premi no sols hi ha cendra; hi ha molt de treball, companyonia, i sobretot moltes ganes de lluitar per deixar el millor entorn natural per als nostres fills».

La gala de lliurament de premis, que se celebrà en l’auditori Mar Roja de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Ciències i les Arts de València, estigué presidida per Alberto Fabra, president de la Generalitat Valenciana, i comptà amb la presència dels diputats provincials Rafael Pérez, Cristóbal Grau i María Jesús Puchalt.


Un estiu marcat per cinc grans incendis forestals

Els incendis forestals han colpit amb especial força este estiu els monts valencians, cosa que s’ha traduït en un fort increment de les actuacions de les Brigades Forestals d’Imelsa.

Els incendis de Benagéber, Lloc Nou de Sant Jeroni, Cortes de Pallàs, Andilla i Chulilla provocaren la mobilització de més d’un miler de brigades i prop de 4.500 brigadistes, que van recórrer un total de 163.000 quilòmetres en estos servicis.


Les brigades forestals de la Diputació de València

La labor de les brigades forestals se centra en dos grans pilars: la prevenció i l’extinció. Els treballs preventius fets a la tardor i a l’hivern se centren en labors de silvicultura, neteja de monts, obertura de camins, etc.

Quant a les actuacions directes en incendis forestals, estes es centren en treballs d’extinció, com a brigades de segona intervenció, coŀlaborant en el perímetre cremat i escamots post-incendi.

Per altra banda, les brigades actuen en sinistres i emergències, causats principalment per la meteorologia, com ara gotes fredes, pluges torrencials localitzades, inundacions...

En estos casos s’oferix assistència i ajuda al personal afectat, amb labors de pas de guals, neteja de cases, evacuacions de persones, neteja de carrers i vials, etc.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet