Versió per a imprimir

Les economistes denuncien en el Feminari la invisibilitat del treball domèstic no remunerat

  • Les expertes en economia feminista Cristina Carrasco i María Luisa Moltó han denunciat la falta de representació de les dones en l'àmbit econòmic
Imagen
07/06/2018

L'última jornada del Feminari organitzat per la Diputació de València va obrir la vesprada amb la taula sobre economia feminista. Aquest debat va posar en relleu la importància de les cures i el treball domèstic no remunerat com sostingues del sistema capitalista patriarcal.

 

En el col·loqui, moderat per Amparo Mañés, van intervenir les economistes Cristina Carrasco i MªLuisa Moltó. Durant la ponència van sorgir termes sobre els quals versaran els debats econòmics amb perspectiva de gènere en el futur immediat, com a conflicte cabdal-vida, sostenibilitat o bon viure.

 

La professora de Teoria Econòmica, Cristina Carrasco, va fer un repàs en clau didàctica al que es considera economia feminista i va destacar les principals diferències d'aquesta davant l'economia dominant. “Quan parlem d'economia feminista parlem d'un marc anticapitalista, antiheteropatriarcal i decolonial”, va afirmar Carrasco. L'economista xilena va assenyalar al treball domèstic no remunerat com a “principal sostingues del capitalisme patriarcal”, element bàsic per a la vida i font de desigualtat perpètua, ja que aquesta labor es reserva automàticament a les dones.

 

Per la seua banda, la catedràtica Maria Luisa Moltó va criticar que el sistema capitalista actual es plantege com a única alternativa, “quan ja s'ha demostrat en almenys tres crisis, la d'ocupació, l'ecològica i la de cures, que és un sistema que no funciona”, va denunciar Moltó.

 

L'economista també va alertar sobre la creixent pràctica dels seus col·legues d'utilitzar metodologies “més científiques que humanes”, una pràctica que, segons Moltó, allunya les anàlisis de la realitat. “Necessitem ajuda d'altres disciplines, però certs mètodes matemàtics contemplen a les persones com a agents i no com a subjectes amb voluntat”.

Las economistas denuncian en el Feminario la invisibilidad del trabajo doméstico no remunerado
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet