Versió per a imprimir

«Les rutes mediambientals incentivaran el turisme a Sot de Chera»

  • La Diputació posa en marxa visites guiades de juny a novembre del 2013 a les localitats afectades pels incendis de l’estiu passat
25/06/2013

L’alcalde de Sot de Chera, José Rafael Rodrigo, ha mostrat la seua satisfacció i ha valorat la «gran ajuda» que signifiquen per als municipis afectats pels incendis de l’estiu del 2012 les rutes turístiques mediambientals impulsades per la Diputació de València, que, segons el responsable municipal, «incentivaran el turisme en la població».

 

Rodrigo ha remarcat que esta iniciativa forma part de la «ràpida resposta» que va tindre al seu dia el president Alfonso Rus amb les localitats perjudicades. En este sentit, ha recordat que «rebem unes ajudes urgents de 50.000 euros i s’estan netejant els llits i els marges del riu, a més de millorar les zones degradades».

 

«Amb este projecte, vindrà més gent a visitar el municipi en un any que està sent molt dur», ha comentat el primer edil, qui també ha avançat que «les rutes turístiques mostren el patrimoni natural i cultural d’esta localitat dels Serrans».

 

«Les visites», ha apuntat, «acostaran els valencians a una població declarada Municipi Turístic des del 2007, i Parc Geològic i Natural junt amb Chera, la qual cosa garantix llocs d’excepcional interés geològic i natural».

 

Sot de Chera

 

Ruta per a grups

— Arribada a la part alta del balneari de Chulilla, des d’on es pode apreciar els efectes de l’incendi.

— Xarrada «Ayuda a la regeneración de hábitats degradados por incendios».

— Ruta geològica i mediambiental per la ribera del riu Sot.

— Dinar al restaurant El Cerrao.

— Recorregut cultural per la població, visitant l’Almazara del Conde i el castell de Sot de Chera.

— Tornada al lloc d’origen amb parada i visita a l’ermita de Sant Roc.

 

Ruta per a escolars

 

— Arribada a la part alta del balneari de Chulilla, des d’on es poden apreciar els efectes de l’incendi.

— Trasllat al municipi de Sot de Chera.

— Desdejuni lliure al Centre de Turisme Rural El Cerrao.

— Xarrada «Ayuda a la regeneración de hábitats degradados por incendios».

— Ruta geològica i mediambiental per la ribera del riu Sot.

— Dinar al restaurant El Cerrao.

— Taller de jocs populars, adaptats per a totes les edats.

— Tornada al lloc d’origen amb parada i visita a l’ermita de Sant Roc.

 

Rutes turístiques mediambientals

Els viatges consistiran en visites guiades de juny a novembre del 2013 a les localitats de Chulilla, Gestalgar, Bugarra, Andilla, Sot de Chera, Cortes de Pallás, Dos Aguas i Macastre, si bé s'està estudiant la possibilitat d'incorporar un nou municipi a les rutes.

 

Les excursions inclouran visites als monuments, paratges naturals, rutes, almorzar, excursió de conscienciació mediambiental a alguna zona afectada pels incendis, tallers i temps lliure per a passejar o fer compres.

 

Les rutes turístiques mediambientals estan dirigides a grups d'escolars i associacions de tota índole de la província de València. Els coŀlegis, instituts i associacions que desitgen realitzar una ruta hauran de soŀlicitar-ho a l'ajuntament del municipi inclòs en el programa que vullguen visitar.

 

Rutes de juny a novembre

Estes rutes es faran durant els mesos de juny a novembre del 2013.  El Patronat Provincial de Turisme assumirà els costos derivats del transport dels grups que decidisquen fer els itineraris costejant els autobusos que facen cada una de les rutes i el cost dels guies de les visites de cada localitat. Els ajuntaments són els responsables del disseny i del desenvolupament dels recorreguts.

 

Cada excursió d'un dia tindrà un preu ajustat per a coŀlectius i associacions que varia entre els 8 i els 13 euros segons el municipi, i un altre més econòmic per als escolars entre els 7 i els 11 euros.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet