Versió per a imprimir

Llicenciats en atur comencen a treballar demà en 81 municipis

  • La Diputació Provincial ha ofertat 168 beques per a menors de trenta anys amb formació universitària
Firma del conveni amb l'IVAJ
02/09/2012

 

Un total de 81 municipis de la província acolliran a partir de demà llicenciats en atur que han obtingut alguna beca de les 168 convocades per la Diputació de València a fi d’atorgar als menors de 30 anys una oportunitat en el món laboral.

 

Esta iniciativa, posada en marxa des de la Central Provincial de Compres de la Diputació, pretén «afrontar els alts índexs d’atur que es registren actualment en este sector de la nostra població alhora que els oferix la possibilitat de millorar el seu currículum professional de cara al futur» —segons ha explicat el diputat de la Central Provincial de Compres, Vicente Ibor.

 

El nou programa amplia el sector poblacional dels estudiants, sobre el qual la Diputació ha actuat fins ara, amb l’oferta de beques de pràctiques formatives en els ajuntaments per a aquells que cursen estudis universitaris.

 

Quantia i duració

La iniciativa disposa d’un pressupost de 252.000 euros i es desenvolupa en coŀlaboració amb l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), cosa que ha permés convocar un total de 168 beques per a 81 municipis de la província.

 

La duració de les ajudes serà de tres mesos i haurà de comprendre necessàriament els mesos de setembre, octubre i novembre. No obstant això, els municipis podran adjudicar les beques per un termini inferior i, si cal, renovar-les, sempre que no superen el termini de tres mesos i que la durada mínima siga d’un mes.

 

Han pogut optar a les beques els joves d’aquelles localitats que disposen d’un Centre d’Informació Juvenil (CIJ) homologat o una Oficina Comarcal de l’IVAJ–GVA Jove, als quals la Diputació concedix la subvenció destinada a finançar les beques corresponents.

 

S’ha concedit una beca per cada municipi menor de 15.000 habitants; dos en cada població d’entre 15.000 i 30.000 habitants, i tres en les localitats de més de 30.000 habitants.

 

No obstant això, l’entitat local soŀlicitant ha tingut l’oportunitat de presentar fins a dos projectes dinamitzadors per a un eventual augment del nombre de beques. Per la seua part, la Diputació s’ha reservat el dret d’ampliar el nombre de beques assignat inicialment en aquells casos en què s’ha produït un nombre elevat de soŀlicituds i en què s’haja presentat un segon projecte declarat idoni.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet