Versió per a imprimir

Manuel Delgado analitza el paper del ciutadanisme com a reforma ètica i estètica del capitalisme

  • L’antropòleg català presentarà, aquest proper divendres al MuVIM, el seu últim llibre en el marc del cicle 'Els Debats del Magnànim'
Imagen
06/06/2017

Ciutadanisme. La reforma ètica i estètica del capitalismeés el títol de la conferència amb la qual l’antropòleg Manuel Delgado protagonitzarà una nova sessió dels debats organitzats per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

 

La dissertació de l’antropòleg, molt popular per la seua habitual presència als mitjans de comunicació, especialment a la ràdio, tindrà lloc a la sala Gregori Mayans del MuVIM, aquest proper divendres 9 de juny a les 19:30 hores, i serà presentada per Anacleto Ferrer, director de l’Institut d’Humanitats i Patrimoni del Magnànim, i per Begoña Serrano, directora de l’Institut Valencià de l’Edificació.

 

Els Debats del Magnànimsón una iniciativa d’aquesta institució cultural i editorial pública de la Diputació de València posada en marxa en la nova etapa iniciada el 2016 per propiciar l’intercanvi d’idees i opinions al voltant dels debats actuals de la cultura i el pensament pels quals han passat fins ara figures de la talla d’Axel Honneth, Enric Sòria, Raul Zelik, Jordi Miralda o Sharon Weinberger.

 

La reforma moral del capitalisme

 

La presència de Manuel Delgado servirà perquè presente a València el seu últim llibre, Ciudadanismo, en el qual analitza un fenomen de gran actualitat, el nou municipalisme, moviment al marge dels partits tradicionals què, representat per figures com Ada Colau, ha aconseguit el control de ciutats de la importància de Barcelona o Madrid.

 

Per a Delgado, aquest nou municipalisme representa «una nova manera de governar les ciutats basada en una major preocupació per qüestions bàsiques de benestar social, major transparència i la creació de noves vies per a la participació de la ciutadania». No obstant això, l’antropòleg català assenyala que la realitat pràctica del seu govern demostra que es limiten a intentar restaurar conquestes perdudes de l’estat del benestar i a una renovació cultural en les formes de fer política, «però en absolut suposen una modificació en la distribució del poder i la riquesa a les ciutats»i de fet els mateixos representants del nou municipalisme s’afanyen en no identificar-se amb els tradicionals projectes transformadors de l’esquerra revolucionària.

 

Aquest anàlisi du a Delgado a una definició del ciutadanisme, sens dubte polèmica, com «un projecte de reforma moral del capitalisme»construït al voltant d’una visió idealitzada del ciutadà, un personatge hipotètic en el qual es cancel·len els antagonismes i els conflictes de classe.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet