Versió per a imprimir

Maria Josep Amigó i Xavier Rius participen en l’acte de lliurament dels Premis Josep Chulvi a Catarroja

  • Aquests guardons reconeixeran a l’il·lustrador Rafa Reinoso, al president d’Escola Valenciana Vicent Moreno i a Caixa Popular per la seua defensa i promoció del valencià
Imagen
09/06/2017

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cultura, Xavier Rius, participen aquest dissabte en l’acte de lliurament dels VII Premis Josep Chulvi, que concedeixen l’Associació Joan Baptista Basset i el col·lectiu de Compromís per Catarroja amb el propòsit de reconèixer la tasca desenvolupada per aquelles persones i institucions de Catarroja que han destacat en la defensa i promoció del valencià.

 

L’acte arrancarà a les 21:30 hores a la seu de la Societat Musical l’Artesana de Catarroja, i comptarà també amb la participació del president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i de l’alcalde d’aquesta localitat de l’Horta Sud, Jesús Monzó.

 

Enguany ha resultat premiat Rafa Reinoso, reconegut dibuixant i guionista de còmics que ha estat publicant novel·la gràfica en valencià̀ a la revista Camacuc durant més de tres dècades. Els guardons també reconeixeran a Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana, per tota una vida dedicada a la promoció́ i l’ensenyament del valencià. I com a premi col·lectiu, les oficines de Caixa Popular a Catarroja, pel seu ús diari de la llengua pròpia en totes les comunicacions als seus clients i al públic en general.

 

Els premis han comptat amb un jurat de professionals del periodisme, professors i membres del col·lectiu de Compromís per Catarroja i l’Associació́ Joan Baptista Basset.

 

Aquests guardons porten el nom de Josep Chulvi en honor de l’històric militant del moviment valencianista a Catarroja, fundador del col·lectiu local del Bloc, que va faltar com a conseqüència de l’accident del vaixell “Proof Spirit”, el qual va tenir lloc l’any 1997 al Port de València. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet