Versió per a imprimir

Maria Josep Amigó: «Tots els municipis han vist incrementades les inversions de la Diputació, independentment del seu color polític»

  • La vicepresidenta de la Diputació de València ha visitat la localitat d’Emperador per a conèixer les actuacions executades amb els recursos de la Corporació provincial, els quals superen els 650.000 euros en la present legislatura
  • Aquest municipi de l’Horta Nord ha escomès la remodelació del Consistori i el centre social a través dels recursos procedents dels diferents programes provincials
Imagen
02/03/2018

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha defensat el model d’assignació de recursos implementat per l’actual equip de govern de la corporació provincial basat en criteris objectius. «El color polític no pot resultar mai un criteri que determine l’assignació dels recursos. Des de la nostra arribada a l’equip de govern de la Diputació, hem apostat perquè els ajuntaments disposen de la major quantitat de recursos, i que siguen aquests els encarregats de determinar els projectes que resulten prioritaris per a la ciutadania, primant així l’autonomia municipal i una distribució dels recursos basada en criteris objectius». La vicepresidenta s’ha manifestat d’aquesta forma durant la seua visita a Emperador per a conèixer les inversions realitzades amb els recursos de la Diputació.

 

Des de la corporació provincial «hem d’afavorir la igualtat d’oportunitats dels nostres veïns i veïnes, tant si aquests resideixen a municipis de l’àrea metropolitana, de la costa o de l’interior, i independentment de si ho fan en ciutats o en municipis més menuts», ha subratllat la vicepresidenta. Per tal d’abastar aquest objectiu, Maria Josep Amigó ha defensat una assignació dels recursos, a través dels diferents programes provincials, que atén a criteris «estrictament objectius», com ara la demografia, el terme municipal o el respecte pel medi ambient. «Un model que està permetent que tots els municipis vegen incrementades les inversions de la Diputació de València, independentment del seu color polític», ha destacat.

 

La vicepresidenta s’ha congratulat de que bona part dels projectes escomesos pels municipis amb els recursos procedents de la corporació provincial «busquen millorar la qualitat de vida de la ciutadania». I en aquest sentit, Maria Josep Amigó ha destacat les inversions realitzades en la localitat d’Emperador. «Reconforta comprovar com en el municipi més menut de l’Horta Nord estan sent capaços de fer un ús altament eficient dels recursos públics, apostant per projectes que milloren les condicions de vida de la ciutadania i la seua accessibilitat al conjunt dels serveis públics». La vicepresidenta ha destacat «l’enginy i la imaginació» necessarià en aquests casos, «que estan permetent a Emperador comptar amb alguns serveis només a l’abast dels grans municipis».

 

Per la seua part, l’alcalde d’Emperador, Alberto Bayarri, ha aprofitat l’ocasió per a agrair a Maria Josep Amigó la seua visita al municipi. Alhora que també s’ha mostrat satisfet pel volum de recursos transferits per la Diputació. «Aquests darrers exercicis el municipi està rebent més recursos, a més de disposar de major autonomia per a determinar els projectes a executar». En el que va de legislatura aquest municipi de l’Horta Nord ha rebut 652.430 euros de la corporació provincial, entre els quals es comptarà per als exercicis 2018-2019 amb 161.016 euros del pla de Serveis i Obres Municipals (SOM). 

 

Remodelació de l’Ajuntament

 

Durant la seua estada en Emperador la vicepresidenta ha tingut ocasió de conèixer diferents projectes de present i de futur per al municipi. Entre aquests, destaquen les actuacions orientades a l’adequació del consistori i el centre social, per a les quals s’ha comptat amb 205.036 euros procedents dels diferents programes provincials.

 

Així mateix, s’ha efectuat una inversió de 50.943 euros, corresponents al pla d’Inversions Financerament Sostenibles de 2015 (PIFS) i el pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) 2017, per al soterrament dels contenidors de Residus Sòlids Urbans (RSU) en diferents carrers i localitzacions del municipi. De la mateixa manera, s’ha actuat en la reestructuració i adequació de l’accés a la població, fent servir una partida pressupostària per valor de 55.556 euros dels IFS 2017.

 

En última instància, també s’han invertit 52.927 euros en la substitució de les faroles i la renovació de l’enllumenat públic dels carrers 18 de març i València, a més d’actuar en la remodelació del parc infantil Rector Vicent Segura, a través d’una actuació que ha comptat amb 20.000 euros procedents del SOM 2017.

 

* MATERIAL DE VÍDEO DISPONIBLE EN EL FTP DE LA DIPUTACIÓ.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet