Versió per a imprimir

Medina defensa en la Universitat el protagonisme dels municipis

Imatge de la mesa de ponents
13/12/2013

El vicepresident de la Diputació de València, diputat provincial de Cooperació Municipal i Medi ambient, i alcalde de Montcada, Juan José Medina, ha defensat hui la “necessitat de reforçar els ajuntaments i obrir un debat general sobre les seues economies”, en el Congrés Internacional sobre Sostenibilitat en les Àrees Metropolitanes celebrat a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.

 

Medina ha participat en la taula redona “Els servicis, la política i la sostenibilitat del territori metropolità: ¿Una millor governança local?”, moderada pel professor Joaquín Martín Cubas, del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política i de l’Administració, a més de membre de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, junt amb professors universitaris i al també diputat provincial i tinent alcalde de Quart de Poblet, Bernardo Nofuentes.

 

“És important buscar el desenvolupament sostenible del nostre territori, però no hem de crear estructures administratives que multipliquen la despesa i la burocràcia”, ha destacat el vicepresident provincial.

 

En la seua opinió, “cal obrir una reforma important en tots els governs locals, com farà la nova llei que el Parlament ultima actualment sobre este tema, i buscar la sostenibilitat, però amb lògica, sense assumir costos innecessaris o impossibles, perquè la situació econòmica actual ens exigeix ser responsables i conscients de la mala situació econòmica en què viu el ciutadà”.

 

“Cal millorar les coses i buscar la sostenibilitat en totes les polítiques municipals, però amb contingut, perquè estes accions han d’anar acompanyades de possibilitats econòmiques reals”.

 

Acció provincial sostenible

Medina ha posat com a exemple les polítiques dutes a terme en els últims anys per la Diputació de València per a potenciar l’estalvi energètic en enllumenat i edificis públics, amb la finalitat de rebaixar les emissions de CO2 i el capítol de despesa dels ajuntaments, entre altres, amb una potent inversió econòmica de 30 milions d’euros.

 

Segons el responsable provincial, “s’han fet moltes coses per al desenvolupament sostenible del nostre territori i, moltes, gràcies a la col·laboració entre ajuntaments, però encara queda molt per fer. És important que els consistoris compartisquen cada vegada més servicis que econòmicament siguen sostenibles, però també crear els marcs legals que ajuden al fet que això siga real i que cada servici al ciutadà tinga una garantia de sostenibilitat econòmica, com arreplega la nova llei de reforma de l’Administració Local”.

 

Juan José Medina ha defensat en este marc el paper de les diputacions provincials i els servicis que ofereixen als municipis com a “ens intermedis necessaris perquè arriben els recursos als ajuntaments i, especialment, als més xicotets i allunyats de la ciutat, com a Ajuntament d’Ajuntaments”.

Declaracions de Medina
Declaracions de Medina
Imatges de l'acte
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet