Versió per a imprimir

Medina: “Les diputacions són un eix vertebrador i el municipalisme necessita la formació dels seus professionals”

  • El vicepresident de la Diputació de València ha clausurat hui una jornada a La Beneficència per a abordar aspectes de coordinació en la formació dels empleats públics locals i plantejar criteris d’actuació.
  • La corporació provincial va desenvolupar el 2013 un total de 153 activitats formatives i va donar cobertura a 3.000 participants
Arenilla, Medina i Avia
07/05/2014

El vicepresident de la Diputació de València i diputat de Cooperació, Juan José Medina, ha destacat en la clausura del “III Trobada dels representants de formació de les diputacions, consells insulars i comunitats autònomes uniprovincials” que les diputacions són “un eix vertebrador amb un paper molt important, i que la formació és fonamental dins d’elles”.

 

En este sentit, Medina ha citat que és un moment crucial i important per al municipalisme amb la nova Llei de Racionalització, per la qual cosa “els alcaldes necessitem l’Administració”.

 

“Anem cap a un nou model d’Administració, i el municipalisme necessita la formació dels seus professionals”, ha puntualitzat el responsable provincial.

 

Medina ha fet estes declaracions en la clausura d’un seminari  promogut per l’Institut Nacional d’Administració Pública per a abordar aspectes de coordinació en la formació dels empleats públics locals i plantejar criteris d’actuació. L’acte ha comptat també amb la presència de la diputada de Personal i Formació de la corporació provincial, Remedios Avia; el director general de l’Institut Nacional d’Administració Pública, Manuel Arenilla; el sotsdirector general de Formació Local de l’Institut Nacional d’Administració Pública, Juan Carlos González; la directora general de Recursos Humans de la Generalitat Valenciana, Ana Brugger, i els diputats de Formació de Guadalajara i Toledo, Eloísa Rodríguez i Manuel Fernández.

 

Pilars de la formació

 

Per la seua banda, la diputada Avia va explicar que des de la Diputació de València “estem apostant per a oferir una formació de qualitat als empleats locals que es recolza sobre tres pilars: atendre les necessitats dels diferents col·lectius professionals proporcionant una formació tècnica especialitzada, fer una oferta de formació genèrica capaç de cobrir la formació més transversal d’estos col·lectius, programar una oferta en format on line i presencial, i desenvolupar el programa amb consciència de costos”.

 

153 accions formatives

 

La Diputacióde València va fer l’any passat un total de 153 accions formatives, de les quals 40 anaven destinades a col·lectius tècnics especialitzats. En concret, es van impartir 3.651 hores de formació, i la Diputació va comptar amb 11.903 peticions i 2.943 participants.

 

A més, l’entitat provincial ha iniciat nous projectes com el Sistema de Teletramitació, que permet als ajuntaments realitzar el seguiment de la formació, i la nova plataforma de Teleformació, implementada este curs.

 

Esta aposta de la corporació provincial en la formació on line ha rebut el reconeixement de l’Institut Nacional d’Administració Pública, que li ha atorgat a la corporació provincial diversos premis de qualitat.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet