Versió per a imprimir

Més d'un miler de persones omplin el Palau de Congressos en la Gala del XIX Circuit de Carreres Populars

  • A l'esdeveniment s’han lliurat els premis als vencedors en cada categoria, encapçalats per Ouis Zitane i Isabel Checa, primers de l'absoluta en categoria masculina i femenina
  • L'emissió d'un vídeo recopilatori ha servit per a fer repàs a un campionat compost per tres mitges maratons, quatre grans fons, un 12K i cinc 10K que ha recalat enguany en 13 localitats valencianes
  • L'Àrea d'Esports, que dirigeix Isabel García, comença ara a treballar en la vintena edició les novetats de la qual passaran per motivar encara més la participació femenina i per potenciar el caràcter d'element de vertebració territorial del Circuit
Imagen
03/12/2016

El Palau de Congressos ha estat l’escenari de la Gala del XIX Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València, un esdeveniment que ha congregat a més d'un miler de persones del món del running, entre atletes, membres de clubs i entitats organitzadores i empreses col·laboradores i al que han assistit la diputada d'Esports, Joventut i Igualtat, Isabel García; el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes; i el diputat d'Hisenda, Toni Gaspar. L'objectiu, posar el punt i final a un campionat que des del punt de vista de la competició ha tingut enguany nombrosos protagonistes als quals s’ha rendit merescut reconeixement.

 

En aquest sentit, des del punt de vista de la competició, han merescut esment especial Ouis Zitane i Isabel Checa, vencedors absoluts en categoria masculina i femenina, i, al costat d'ells, la resta de guanyadors i guanyadores en cadascuna de les categories que han estat cridats a l'escenari d'un en un per arreplegar el seu premi, que ha inclòs també una dotació econòmica.

 

I, per descomptat, en un circuit que concedeix especial importància a valors com la participació, la constància i la pràctica de l'esport com a element de gaudi, no podia faltar el reconeixement exprés a tots i cadascun dels 612 corredors i corredores que han aconseguit completar el Circuit. A ells ha estat especialment dedicat el vídeo recopilatori de les 13 carreres celebrades, en el qual pràcticament tots i totes han tingut opció de veure's i reconéixer-se, servint així de premi immaterial al que es s’ha sumat l'obsequi material en forma de “bossa del corredor”.

 

Els 13 clubs i entitats responsables de cadascuna de les proves que han compost el circuit degà en la seua denovena edició, així com la gran quantitat d'entitats que han col·laborat, també han tingut el seu espai propi dins de la gala, ja que tal com reconeix la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, “sense ells no haguera estat possible portar a terme el campionat”. I és que si bé la Diputació de València exerceix un paper de coordinació i vertebració de totes les proves, a fi d'aconseguir un calendari estable i assequible per als atletes, una imatge corporativa homogènia i uns estàndards organitzatius, el desenvolupament singular de cadascuna d'elles és responsabilitat de cadascun dels clubs o ajuntaments promotors, que en molts casos treballen durant mesos per aconseguir que la prova se celebre amb èxit.

 

Vertebració del territori

 

La XIX edició del Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València que es va iniciar el 3 d'abril a Moncada i va finalitzar el passat 6 de novembre a Xirivella i que ha estat compost per tres mitges maratons, quatre grans fons, un 12KM i cinc carreres 10K. A més, de Moncada i Xirivella, el circuit degà de la província de València ha portat la seua imatge enguany a Faura, Massamagrell, Gandia, Llíria, Canet, l'Eliana, Siete Aguas, Paterna, Buñol, Cullera i Xàtiva.

 

En total han sigut 13 carreres que han permès donar a conéixer des de la perspectiva esportiva altres localitats, i és que, com la diputada d'Esports reconeix, el Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València “té una gran importància per a la vertebració del territori i actua d'element dinamitzador, ja que no solament porta l'esport als municipis que ho acullen sinó que serveix també per a donar a conéixer tota la seua oferta gastronòmica, turística…”. A més, Isabel García recorda que la seua celebració afavoreix el turisme esportiu ja que “els atletes es desplacen a altres localitats, i poden admirar la riquesa natural i arquitectònica dels pobles valencians”.

 

En aquest sentit, Isabel García aposta de cara a la vintena edició, en la organització de la qual la institució provincial se submergirà a partir de la setmana vinent, per mantenir la línia actual d'anar donant entrada progressiva a nous municipis i carreres cada any, com ha ocorregut en la present edició amb Xirivella, Buñol, L'Eliana i Faura. Sobre la taula també està la possibilitat de tornar de nou a 12 carreres, que enguany havia sigut incrementat, provocant un calendari més ajustat en la part final del circuit, així com les decisió d'aquelles novetats que permeten seguir avançant en l'augment de la participació femenina.

 

Augment de la participació femenina

 

De les 612 de persones que han completat enguany les huit carreres mínimes exigides, un 20% han sigut dones, la qual cosa per a la Diputada d'Esports, Isabel García, “és un motiu d'alegria i ha d'animar-nos a seguir cercant fórmules que incentiven encara més la participació femenina”.

 

Una d'aquestes fórmules, segons va avançar la diputada en una entrevista recent, podria passar per incorporar un premi que reconega especialment a les dones corredores o per afavorir dins del calendari les proves de curta i mitja distància, doncs segons l'estudi dut a terme per l'Àrea d'Esports entre els participants en el Circuit, les dones solen preferir aquest tipus de carreres per damunt de les de llarga distància. Així mateix, Isabel García ha recordat la posada en marxa d'un programa d'entrenament personalitzat amb l'associació Nosaltres Esportistes, “per animar a les dones a participar i formar part del món del running, des d'una perspectiva més d'oci i no tant de competitivitat”.

Vídeo Super Running
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet