Versió per a imprimir

Millás recupera la memòria de Ferrer i Bigné, el més desconegut dels impulsors de la Renaixença

  • La biografia de Rafael Ferrer i Bigné ha sigut coeditada pel Magnànim i l’editorial Sargantana
Imagen
15/04/2019

LaInstitució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigacions i l’editorial Sargantana presentaran el dimarts, 16 d’abril de 2019, a les 19 hores, a la llibreria Soriano (c/ Xàtiva, 15 València) el llibre Memòria d’un poeta de la Renaixença. Rafael Ferrer i Bigné (1836-1892), de Jaime Millás, una coedició doble, ja que es presenta en valencià i castellà. En l'acte de presentació, a més de l'autor, intervindran l’editora Paz Navarro i el subdirector del Magnànim i també editor, Enric Estrela.

 

Rellevància de la publicació

 

Rafael Ferrer i Bigné (València 1836-1992), advocat de formació, no va exercir de manera contínua aquesta professió, i ja en la dècada de 1860 es va dedicar a la investigació històrica i a l’escriptura i va formar part del grup literari vinculat a la Renaixença. Destaca sobretot la seua amistat amb Teodor Llorente i Vicent W. Querol, la qual cosa li va permetre col·laborar en La Opinión i formar part de la redacció que va posar en marxa el diari Las Provincias. També, gràcies a l’estreta relació amb Llorente, accedí a ocupar la presidència de Lo Rat Penat.

 

Ferrer i Bigné només va publicar un assaig d’investigació en la seua vida, encara que tenia preparades altres propostes editorials com tampoc va arribar a publicar en format de llibre els seus nombrosos articles i poesies publicats en la premsa més destacada de la seua època. En qualsevol cas, va conservar una bona quantitat de materials en el seu arxiu que Millás s’ha encarregat de posar en valor. Esta biografia és de gran importància per a explicar nous aspectes del moviment cultural i identitari de la Renaixença valenciana.

 

Jaime Millás (València 1949) és periodista i escriptor. Ha treballat en premsa escrita com Triunfo y El País i posteriorment en Radio Nacional de España (RNE). Com a gestor cultural ha sigut director de Teatres de la Generalitat Valenciana i subdirector de la Ciutat d’Arts Escèniques de Sagunt. Ha publicat diversos assaigs, entre els quals destaquen Manuel Millás. Sainets valencians (1871-1891) i Crónicas de la transición valenciana (1972-1985), ambdós publicats per la Institució Alfons el Magnànim.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet