Versió per a imprimir

Montitxelvo rehabilita i fa més accessible el seu ajuntament amb ajuda de la Diputació

  • El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, destaca la responsabilitat de l'alcaldessa a l'hora d'escometre aquesta actuació de quasi 200.000 euros, executada amb fons provincials
  • La modernització del consistori és una de les obres de millora en els espais i serveis públics de Montitxelvo realitzades amb les ajudes de la corporació, que s'han duplicat en aquesta legislatura
Imagen
06/06/2018

La rehabilitació de l'Ajuntament de Montitxelvo, centrada en la modernització de les instal·lacions i la millora de l'accessibilitat, ha sigut la principal actuació del consistori de la Vall d'Albaida amb fons provincials durant la present legislatura. En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “es tracta d'una d'eixes obres en les quals es veu la capacitat dels alcaldes i alcaldesses per a traure el màxim partit als diners que reben de la Diputació i per a transformar-ho en actuacions que faciliten la vida a les seues veïnes i veïns”. 

 

Rodríguez ha visitat el consistori renovat amb fons provincials, amb una inversió propera als 200.000 euros executada en dues fases, acompanyat per l'alcaldessa de Montitxelvo, Josefina Pou, que ha agraït a la corporació els més de 600.000 euros rebuts entre 2016 i 2017, el doble del que va disposar entre 2014 i 2015 el municipi a través del finançament provincial.

 

La renovació de l'ajuntament “permet garantir l'accessibilitat de tot tipus de persones, una cosa essencial en un edifici públic”, ha assenyalat el president, que ha avançat que “la implicació de la Diputació amb Montitxelvo va a continuar en el que queda de legislatura, ja que a través dels diferents plans van a arribar al municipi al voltant de 300.000 euros més abans que acabe 2019”. “Eixe treball conjunt amb l'Ajuntament va a donar encara més fruits a l'hora de millorar la vida de la gent”, ha conclòs Rodríguez. 

 

Per la seua banda, l'alcaldessa de Montitxelvo, Josefina Pou, ha explicat que “és una obra que necessitàvem fer, per seguretat, perquè hi havia greus problemes d'estructura i de coberta; era necessària per a millorar l'accessibilitat, perquè totes les dependències que ara estan en la planta baixa estaven en la part superior”. 

 

En opinió de l'alcaldessa, “la gestió de la Diputació aquesta última legislatura ha suposat un canvi radical, amb un increment important de les ajudes i l'autonomia perquè puguem dur a terme les millores que ens demana la nostra gent, la qual cosa s'ha notat en camins, edificis i infraestructures; gestionant ben els diners es poden fer moltes coses”.

 

Noves inversions

 

Entre els 603.000 euros rebuts per Montitxelvo entre 2016 i 2017 destaquen els 170.000 euros del Pla d'Inversions Sostenibles (IFS), uns diners procedents del romanent que hauria acabat en els bancs de no haver-se reinvertido en els municipis, i els 175.000 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), que para enguany té previst destinar a Montitxelvo altres 177.000 euros per a inversions en el bienni 2018-19.

 

En total, el municipi rebrà enguany altres 276.000 euros de la Diputació, amb partides per a noves obres de millora en espais públics, però també per a gestió forestal, ocupació, arreglar els danys causats per les pluges, asfaltar camins rurals o cobrir despesa corrent, si fóra necessari, amb l'aportació del Fons de Cooperació Municipal.

 

Montitxelvo haurà rebut de la Diputació prop d'un milió d'euros al final de la legislatura, amb els quals s'ha renovat el consistori, s'ha fet accessible el saló de plens de la Casa de Cultura, s'ha millorat l'eficiència hídrica i la xarxa d'aigua potable i s'han pavimentat diferents carrers del municipi, entre altres actuacions.

Montitxelvo rehabilita i fa més accessible el seu ajuntament amb ajuda de la Diputació
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet