Versió per a imprimir

Paco Roca i els Lambert obrin la nova temporada del MuVIM

  • El dibuixant de còmics valencià i la família francesa exhibixen les seues obres en dos grans exposicions
El dibuixant valencià Paco Roca
02/09/2012

 

El Museu Valencià de la Iŀlustració i la Modernitat comença la temporada cultural després del'estiu amb un cartell expositiu renovat.Durant el mes de setembre el museu acollirà dos exposicions transcendentals.

 

El prestigiós dibuixant de còmics Paco Roca inaugurarà el pròxim 6 de setembre a les vuit de la vesprada la seua primera exposició amb obres de tot el seu recorregut artístic, curt però intens, que estaran presentsen este museu fins a mitjan del mes d'octubre.

 

Roca és un iŀlustrador valencià reconegut internacionalment amb nombrosos premis que avalen el seu reconeixement en multitud de països, entre els quals destaca el Goya obtingut recentment per la peŀlícula Arrugas, creada a partir dels seus dibuixos.

 

Les seues obres es publiquen i es lligen en diferents idiomes i gaudixen del suport de milions de lectors.

 

L'exposició sobre el dibuixant que presenta el MuVIM pretén mostrar al públic els xicotets tresors del mètode de treball de l'artista i la visió general de què és un còmic. El visitant també podrà conéixer de primera mà quin n’és el procés de creació i iŀlustració.

 

El públic podrà contemplar iŀlustracions de les històries següents: Memorias de un hombre en pijama, El invierno del dibujante, Emotional World Tour, Las calles de arena, Arrugas, El faro, Les voyages d’Alexandre Icare. Hijos de la Alhambra i El juego lúgubre. A més, les obres es complementaran amb treballs per a editorials, retalls de diaris, cartells, curiositats publicitàries i quaderns de viatge.

 

Els Lambert: entre París i Xàbia

 

El MuVIM descobrix al gran públic l'ingent treballdels Lambert a partir del 13 de setembre. Es tracta d'una recopilació inèdita de l'aportació artística alcamp de la iŀlustració gràfica a través de quatre generacions d'esta família francesa, que ha viscut i viu entre París i Xàbia des de finals del segle XIX fins a l'actualitat.

 

La mostra pretén rescatar la memòria dels dos primers components de la família: André-Louis Lambert-Perreti André Lambert Jordán. L'exposició comprén més d'un segle d'història i mostra l'evolució de la producció i difusió de l'art, des dels dibuixos que el iaio envia a la impremta i el taller de Xàbia del fill fins als programes de televisió i el treball amb l'ordinador de Mila Boutan i Soledad Bravi.

 

Més de 500 m2 de mostra expositiva amb més de mil obres entre dibuixos, gravats, llibres, fotografies, manuscrits, vídeos i altres materials, tots ells relatius a la família Lambert.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet