Versió per a imprimir

Puçol recupera la seua memòria en un llibre editat amb l'ajuda de la Diputació

  • La Corporació finançarà el segon volum del llibre que recopila les fotos i la història d'aquesta localitat de L'Horta. L'alcaldessa, Lola Sánchez, ha presentat el projecte al president, Jorge Rodríguez
Imagen
18/10/2017

Puçol posarà sobre paper la història del seu poble gràcies a l'ajuda de la Diputació. Aquest és el compromís que ha segellat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, amb l'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez, després de la reunió mantinguda aquesta setmana en la seu central de la corporació provincial.

 

Cal tirar la vista arrere uns anys per a arribar l'origen d'aquesta idea fruit d'una iniciativa veïnal. “L'any 2014 es va crear un grup que es va dir ‘Puçol se mira’ i es va fer una recopilació de fotos”, explica Sánchez. Amb el material que es va pujar a la pàgina, es va editar un primer volum amb la història de Puçol fins als anys 60. “Des de llavors hi havia un compromís de continuar fins a on es puga arribar”.

 

D'aquell primer volum titulat Puçol en la memòria van editar-se 1.000 exemplars que van ser repartits entre els veïns i veïnes que van participar enviant les seues fotografies de forma completament altruista i es van posar en venda entre la resta de la població. El llibre, de 300 pàgines, va tenir un acolliment “tremend”. “La gent estava molt contenta i per açò ara hem tornat a sol·licitar l'ajuda del President i la Diputació”.

 

Segon volum

 

“El president ens ha donat el seu suport i ens ha dit que la Diputació participarà en aquest segon volum”, ha celebrat l'alcaldessa al final de la reunió. És un compromís amb els veïns i veïnes de Puçol que dóna continuïtat a un projecte que va comptar des del primer moment amb el suport econòmic de la corporació provincial.

 

Amb el nou ‘sí’ de la Diputació, la publicació del segon exemplar (del que es preveu un altre tiratge de 1.000 exemplars) ja és tracta solament d’una qüestió de temps. “Volem començar ja”, ha expressat Sánchez. “Treballarem ja perquè hi ha moltes persones implicades, moltes ganes, i a veure si de cara a 2018 podem tenir un regal de Nadal per als nostres veïns”.

Declaracions de l'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez
Declaracions de l'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez
Puçol recupera la seua memòria en un llibre editat amb l'ajuda de la Diputació
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet