Versió per a imprimir

Rafelbunyol obri al públic la seua biblioteca renovada amb fons de la Diputació

  • El president, Jorge Rodríguez, ha acompanyat a l'alcalde, Fran López, en la reobertura d'aquest espai en la remodelació del qual s'han invertit 170.000 euros procedents de plans provincials
Imagen
11/05/2018

La biblioteca pública de Rafelbunyol reobri les seues portes com a espai de dinamització cultural, de recerca i estudi. Aquesta és la filosofia amb la qual s'ha inaugurat aquest dijous l'espai, després de mesos de treball de renovació i modernització de les instal·lacions gràcies a una ajuda de 170.000 euros de la Diputació de València.

 

“Aquestes aportacions reforcen l'autonomia dels alcaldes i alcaldesses, que són els qui millor coneixen els problemes dels seus veïns i les necessitats dels seus municipis, la qual cosa al final es tradueix en instal·lacions tan fonamentals com aquesta”, ha expressat el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en referència a aquest nou “punt de trobada cultural” d'aquesta localitat de L'Horta Nord.

 

La reobertura de la biblioteca de Rafelbunyol s'emmarca dins de l'aposta municipal per renovar i reforçar els equipaments públics del poble i ha comptat amb una presentació en societat en la qual han participat el president de la Diputació; el diputat provincial Pablo Seguí; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; i l'alcalde de Rafelbunyol, Fran López.

 

“La biblioteca compta ara amb un espai específic del centre d'estudis locals, dedicat a fomentar i impulsar les recerques sobre la població; una sala d'activitats culturals; una sala d'estudi autogestionada pels estudiants universitaris i una adequada connexió a Internet en tot l'edifici”, ha explicat l'alcalde.

 

Edifici modern

 

La ‘nova’ biblioteca és un edifici modern i funcional amb una superfície total de 677 metres quadrats ornamentat amb textos d'autores i autors valencians en les finestres, tant de l'àmbit literari com a científic. Un centre que ara compta amb seccions diferenciades i adequades a les diferents edats i necessitats, per la qual cosa hi ha espai perquè convisquen preescolars, escolars, adolescents, joves i persones adultes.

 

A més, i malgrat el període d'obres, la biblioteca de Rafelbunyol ha aconseguit superar ja els 5.000 usuaris i usuàries i ha efectuat prop de 3.500 préstecs durant el passat any. La remodelació de l'espai farà que el fons actual, amb més de 19.773 exemplars entre llibres, revistes, DVD’s, CD’s, material cartogràfic, música i fullets informatius aconseguisca atraure i seduir a un encara major nombre de veïns i veïnes.

 

Altres inversions a Rafelbunyol

 

La millora de la biblioteca ha sigut una de les obres més ambicioses dutes a terme en aquest municipi de 8.870 habitants de la comarca de L'Horta Nord amb fons procedents de la Diputació. Des de l'inici de la legislatura el seu alcalde, Fran López, ha pogut gestionar més d'un milió d'euros en ajudes de la corporació provincial.

 

Eixa xifra, 1.082.331 euros, suposa per a Rafelbunyol haver rebut més del doble de recursos que els que van rebre en el mateix període de la legislatura anterior (400.129 euros). Una bona part d'eixos fons han anat a parar al condicionament del poliesportiu municipal, on s'han invertit ja més de 350.000 euros del IFS de 2015 i el SOM de 2017.

 

A aquesta quantitat cal afegir-li el que van rebre a través d'altres línies d'ajuda i subvencions, com els més de 160.000 euros que han servit per a rehabilitar el poliesportiu i afegir la nova coberta que lluirà la pista, l'ajuda de 40.000 euros per a restaurar la coberta de la parròquia de Sant Antonio Abad o el mig milió d'euros que ja està previst que reben a través de plans provincials entre enguany i l’any vinent.

Declaracions de l'alcalde de Rafelbunyol, Fran López
Declaracions de l'alcalde de Rafelbunyol, Fran López
Declaracions del president de la Diputació, Jorge Rodríguez
Declaracions del president de la Diputació, Jorge Rodríguez
Rafelbunyol obri al públic la seua biblioteca renovada amb fons de la Diputació
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet