Versió per a imprimir

Rodríguez: “La Diputació permet que els municipis tinguen el finançament just amb agilitat i ajudes reglades”

  • Jorge Rodríguez i Ximo Puig han coincidit en el fórum ‘Cap a un nou govern local’ a l'hora de destacar un canvi de paradigma: s'ha passat de la competició a la col·laboració institucional, desenvolupant l'autonomia municipal i la transparència
  • El president de la Diputació ha destacat que “on abans es destinaven 89 milions d'euros en ajudes directes, ara, en només dos anys, es destinen 262 milions d'euros amb criteris reglats”
Imagen
22/02/2018

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha defensat l'autonomia municipal en la inauguració del fórum ‘Cap a un nou govern local’, organitzat per la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. “Des de la Diputació de València hem volgut donar un protagonisme absolut al municipalisme”, ha destacat Rodríguez en el seu discurs en companyia del president de la Generalitat, Ximo Puig.

 

Per aquest motiu, “on abans es destinaven 89 milions d'euros en ajudes directes”, segons ha recordat Rodríguez, “ara, en només dos anys, es destinen 262 milions d'euros amb criteris reglats, transparents i objectius, que fugen del color polític de qui governa l'ajuntament, de l’amiguisme i del favoritisme”.

 

Segons les paraules del president de la corporació provincial, “la ciutadania demanda una major col·laboració entre administracions, rapidesa en l'actuació i agilitat en la gestió, reptes que cal afrontar amb valentia”. La resposta de la Diputació s'ha materialitzat en una ‘condensació’ de plans provincials, amb una major dotació, la qual cosa permet “unificar les subvencions” i simplificar la burocràcia administrativa que resta eficiència al trasllat de recursos a la ciutadania.

 

És en aquesta línia en la qual tots dos presidents han coincidit a l'hora de posar en valor el “canvi de paradigma”. “Hem millorat el finançament dels municipis de la mà de la Generalitat”, ha descrit el president, “passant del paradigma de competició entre institucions al de col·laboració, amb la premissa que allò que ens ha de guiar és l'interès general”. “Per açò vam crear el Fons de Cooperació Municipal, dotat amb 41,2 milions d'euros, donant resposta a una reivindicació històrica”, ha subratllat.

 

Un fórum per i per als municipis

 

La seu de la Fundació Bancaixa ha estat el lloc escollit per a la realització d'aquest congrés, que es desenvoluparà entre els dies 22 i 23 de febrer. El fórum, dirigit a les entitats locals de la Comunitat Valenciana, s'ha marcat com a objectiu diagnosticar els problemes de l'àmbit local valencià per a assenyalar-los i actuar sobre ells, especialment en aspectes com el bon govern local, l'ètica pública, el govern obert, la publicitat activa, la participació ciutadana i l'augment de la transparència de la gestió pública local.

 

En el fórum, la Diputació de València estarà representada al costat d'altres entitats i administracions públiques com la direcció general d'Administració Local de la Generalitat Valenciana; el Govern basc; els ajuntaments de Castelló, Sagunt, Alacant, Elx i Alcobendas; la Universitat de València; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

 

La finalitat és “contribuir a la necessària regeneració democràtica i la millora de la qualitat institucional de la política, serveis, prestacions i activitats públiques”, segons les pròpies paraules dels organitzadors. Tot açò “mitjançant la creació d'un espai on es podran arreplegar les principals experiències relacionades amb la necessitat de modernitzar l'administració local amb una nova llei de governs locals de la Comunitat Valenciana que dote als municipis d'un marc jurídic que els proporcione estabilitat i els permeta exercir el seu autogovern amb plena autonomia competencial i financera com a administració més pròxima a la ciutadania”.

 

Hi ha imatges disponibles en el FTP de Dival.

Discurs del president de la Diputació, Jorge Rodríguez
Discurs del president de la Diputació, Jorge Rodríguez
Rodríguez: “La Diputació permet que els municipis tinguen el finançament just amb agilitat i ajudes reglades”
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet