Versió per a imprimir

Rus anuncia que la Diputació assumix tot el cost de la teleassistència a 16.000 persones majors

  • L'import destinat per la institució provincial per a mantindre el servici als usuaris puja a 3.211.249 euros
  • Des de l'any 2003 s'ha passat d'atendre 222 usuaris a 10.000 el 2008 i més de 16.242 el 2012
Alfonso Rus i Amparo Mora
16/01/2013

 

El president de la Diputació, Alfonso Rus, ha anunciat este matí en roda de premsa que la institució provincial pagarà íntegrament la prestació del servici de teleassistència en la província de València.

 

Este servici, que la Diputació prestava de manera cofinançada amb l’Imserso i la Generalitat Valenciana fins a l'any passat, serà sufragat el 2013  al cent per cent per la corporació que presideix Rus.

 

«Em compromet a mantindre esta prestació perquè és necessària» —han estat les paraules amb les quals el president de la Diputació ha volgut transmetre tranquiŀlitat a les persones i famílies que han disposat fins a ara de la teleassistència.

 

A l’Imserso li corresponia aportar enguany a la província de València 1.326.539,29 euros, a la Generalitat, 514.470,00 euros, i a la Diputació, 1.652.813,59 euros.

 

Per tant,el pressupost destinat per la Diputació de València per a la prestació de la teleassistència enguany puja a 3.211.249 euros.

 

Alfonso Rus ha explicat que «la Diputació ha d'estar al costat dels que més ho necessiten, i si l’Imserso o la Generalitat no poden fer-se’n càrrec, hem d'ajudar-los, perquè no anem a deixar tirades 16.000 persones per res del món» —ha assegurat Rus.

 

Competències pròpies

 

El president provincial ha explicat que este divendres, després del Consell de Ministres, es coneixeran quines són les competències pròpies de les diputacions, tot i que ha matisat que «encara que la teleassistència siga matèria impròpia, la mantindrem, i si el 2014 hem de passar-la a la Generalitat, ja ho estudiarem».

 

«Quan pitjor estan les coses és quan cal fer un pas avant» —ha asseverat Rus en detallar que es farà una ampliació del pressupost que es va aprovar per a este programa provincial abans de tenir constància que les altres dues administracions implicades no aportarien cap subvenció.

 

Beneficis socials

 

La diputada de Benestar Social, Amparo Mora, ha manifestat que este «és un servici social molt important, perquè a més de fer un seguiment de situacions de risc per a les persones majors que residixen als seus domicilis, se'ls proporciona la tranquiŀlitat d'estar acompanyades».

 

«La majoria d'usuaris són dones de més de setanta-cinc anys, fins i tot hi ha una desena que en superen els cent, i reben periòdicament telefonades per a recordar-los les seues cites amb el metge, felicitar-los pels seus natalicis o simplement per a parlar amb elles i preguntar-los com es troben» —ha matisat la diputada provincial.

 

Amparo Mora ha explicat que el programa d'assistència per telèfon ha anat creixent des que va començar l'any 2002, perquè s'ha comprovat que les persones majors dels municipis troben en este servici un gran suport, i per això els ajuntaments, a través dels Servicis Socials, ho han demanat cada any per a seguir ampliant el nombre de beneficiaris.

 

Des de l'any 2003, la Diputació ha passat d'atendre 222 usuaris a 10.000 el 2008 i 16.242 el 2012.

Declaracions d'Alfonso Rus
Declaracions d'Alfonso Rus
Declaracions d'Amparo Mora
Declaracions d'Amparo Mora
Vídeo
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet