Versió per a imprimir

Rus: «En el segle XXI és inconcebible que una persona malalta no tinga un tractament encertat»

  • El president de la Diputació de València ha donat l’eixida del Camí Solidari per las Malalties Rares, protagonizat pel brigadista d’Imelsa Víctor Cerdà
Rus dóna la torxa a Cerdà
17/09/2013

 

 

Alfonso Rus ha presidit l’acte d’eixida del Camí Solidari per les Malalties Rares, que ha tingut lloc este matí a la seu de la Diputació de València.

 

Rus ha lamentat que «en ple segle XXI hi haja persones afectades per malalties rares que els falta un concepte bàsic: l’esperança de poder guarir les seues dolències».

 

Així mateix, el president de la Diputació ha fet una crida «a tota la societat valenciana, per a que s’unisca a este repte esportiu i solidari i acompanye Víctor pels trams quan vaja passant pels diferents pobles de la província de València».

 

Rus, que no ha pogut acompanyar Víctor en els primers quilòmetres tal com estava previst, per tindre una lesió muscular que ha necessitat infiltració, ha animat Víctor «a convertir-se en la veu de l’esperança per als que patixen alguna malaltia rara», i en este sentit ha destacat que «la missió més important del Camí Solidari és donar més visibilitat a este col·lectiu, perquè precisament és eixe un dels seus obstacles més grans: el desconeixement per part de la societat».

 

Per la seua part, el diputat d’Empreses Públiques, Rafael Pérez, ha assenyalat que «l’emoció que hi ha present en esta eixida és la que ha d’acompanyar Víctor al llarg dels 1.800 quilòmetres que componen el camí, i la que segur que li donarà forces per a finalitzar este repte el pròxim 19 d’octubre, que estarem al mateix lloc per a rebre’l».

 

La delegada de la Federació Espanyola de Malalties Rares (Feder) a València, Almudena Amaya, ha declarat que «hui comença un somni per a la nostra associació. Per a FEDER açò és un autèntic regal d’Imelsa i de la Diputació. Per això estic segura que Víctor sentirà el glatit del cor de tots els que patim alguna malaltia rara, i volem que eixa força que li transmetrem l’ajude a superar els mals moments que, segur, arribaran durant el trajecte».

 

Almudena ha cedit al president Rus la torxa solidària de FEDER «que simbolitza l’esforç, el treball, la lluita per combatre el patiment que sentim, tant per les pròpies dolències com per les circumstàncies que les acompanyen. La llum d’esta torxa serà la que d’alguna manera impedirà que a les persones afectades se’ns faça de nit, i són accions com esta les que ajudaran que la societat es consciencie que este col·lectiu necessita ajuda».

 

1.800 quilòmetres a peu
El Camí Solidari és una prova esportiva de’ultradistància mai no realitzada fins al moment, en la qual el brigadista forestal d’Imelsa Víctor Cerdà recorrerà un total de 1.800 quilòmetres, passant per tots i cadascun dels 266 municipis de la província de València. Durant les 31 etapes que componen esta marxa, Víctor anirà acompanyat per la Caravana Solidària, en la qual membres de l'equip Cazarettos oferiran informació als visitants sobre les Malalties Rares i de la manera de participar activament d'aquest esdeveniment. A més, en esta caravana es podran adquirir polseres i samarretes solidàries, la recaptació de les quals anirà a parar a la delegació de FEDER a la Comunitat Valenciana. Plataforma de seguiment El Camí Solidari podrà ser seguit per internet, en temps real i durant les 24 hores, en l'adreça web caminosolidario.imelsa.es. Víctor Cerdà portarà un dispositiu GPS de menys de 50 grams de pes que comunica la seua posició cada 10 segons. Esta informació es mostra a tots els internautes sobre un mapa en temps real; podent-se consultar també estadístiques com el recorregut de Víctor en les últimes hores, distàncies recorregudes, temps, etc. Així mateix, en esta plataforma es podrà vore a través de streaming l'evolució de les etapes, gràcies a una càmera que filmarà cadascuna de les etapes que componen el Camí.

 

Joc Solidari

En la mateixa plataforma web de seguiment, els visitants podran participar en el Joc Solidari, a través del qual es podrà accedir a regals que han estat donats per diferents empreses, organismes i clubs.Es tracta d'un joc de preguntes i respostes la temàtica del qual es basarà en els atractius turístics de l'entorn pel qual estiga caminant Víctor a cada moment. A més, el joc disposarà d'un enllaç a migranodearena.org, des d’on es podran fer donacions econòmiques que aniran destinades a FEDER València. 

Declaracions de Víctor Cerdà
Declaracions de Víctor Cerdà
Declaracions d'Alfonso Rus
Declaracions d'Alfonso Rus
Vídeo Camí Solidari
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet