Versió per a imprimir

Sona la Dipu registra la major afluència de públic en la cinquena edició

  • Miguel Bailach, diputat de Joventut: «Els ajuntaments reben els concerts amb els braços oberts perquè oferixen espectacles de qualitat sense cap cost»
  • 18 grups novells dels 119 inscrits han pogut participar en el concurs que han guanyat Lady’s Garden, Mancora i Daze of Dawn
Les tres formacions guanyadores amb el president Rus i els diputats Bailach i Se
02/09/2012

 

Sona la Dipu registra en la seua cinquena edició la major afluència de públic

 

Miguel Bailach, diputat de Joventut: «Els ajuntaments reben els concerts amb els braços oberts perquè oferixen espectacles de qualitat sense cap cost»  

 

18 grups novells dels 119 inscrits han pogut participar en el concurs que han guanyat Lady’s Garden, Mancora i Daze of Dawn

 

El diputat de Joventut de la Diputació de València, Miguel Bailach, ha destacat hui, en fer balanç del concurs provincial de pop-rock que ha conclòs recentment, que «els ajuntaments reben els concerts Sona la Dipu amb els braços oberts». La cinquena edició del concurs, que es va posar en marxa fa cinc anys, s’ha tancat amb un registre de públic que supera el de totes les anteriors.

 

Bailach, que s’ha mostrat satisfet per l’èxit d’audiència assolit, ha explicat que els consistoris «un any més han celebrat la possibilitat d’acollir una cita del concurs perquè són espectacles de gran qualitat que poden oferir a la seua població sense cap cost per a les arques municipals».

 

«La celebració del certamen al llarg de les sis semifinals comarcals i la gran final ha sigut un gran èxit, i a elles han assistit milers de persones. Com se sol dir en els bous, “no hi ha cinqué roín”, i la cinquena edició de Sona la Dipu ens està deixant a tots molt satisfets», ha manifestat.

 

Un total de 18 grups novells han participat en la fase de concurs del programa destinat per la Diputació als jóvens músics valencians, que van ser triats entre 119 grups inscrits (563 músics en total). D’ells, només tres han resultat guanyadors: Lady’s Garden, Mancora i Daze of Dawn.

 

El responsable provincial, així mateix, ha insistit en la iŀlusió amb què els grups han rebut el certamen, ja que «tots els participants, guanyadors o no, agraïxen enormement l’ocasió única que els brinda esta iniciativa per a tocar en els mateixos escenaris, amb el mateix backline i amb els mateixos mitjans tècnics i humans que els grups professionals que actuen en eixos mateixos concerts».

 

Plataforma de promoció

 

«Sona la Dipu Pop-Rock tracta de ser la plataforma que necessiten estes formacions per a poder oferir la seua música en un gran concert, davant de milers de persones i acompanyats d’un grup de reconegut prestigi, i promocionar-se com a nous valors de la música en este sector professional» —ha agregat.

 

«Enguany, des de la primera gala ja ens va sorprendre moltíssim l’altíssim nivell de tots els participants, a més del resultat de cada una de les cites celebrades fins a la darrera de dissabte passat a Silla» —ha apuntat Bailach.

 

El concurs es desenvolupa per mitjà de la celebració de concerts gratuïts en diversos municipis de la província i consta de sis semifinals i una final, així com d’una gala especial que se celebrarà el pròxim 18 d’agost a Xàtiva per a la presentació oficial dels guanyadors d’esta edició.

 

Finalment, el responsable de Joventut ha volgut recalcar que el programa premia «la creativitat dels grups novells i la seua pròpia personalitat», característiques que, al seu parer, «són causa important del seu prestigi entre músics professionals, amateurs i empreses del sector i les que en l’actualitat els poden permetre obrir-se camí en el món de la música».

 

«Per això, tampoc volem deixar de premiar els no guanyadors del concurs, per als quals ja estem organitzant la segona fase del programa, denominada «circuit de la tardor», que els ajudarà a mostrar el seu talent en sales de música i audició més xicotetes, perquè, encara que no han pogut guanyar, han estat treballant de valent i donant el millor d’ells mateixos en les diferents gales del certamen» —ha conclòs.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet