Versió per a imprimir

Teresa de Cofrentes finalitzarà la construcció d’un alberg per a turistes amb l’ajuda de la Diputació

  • Aquest municipi de 675 habitants completarà la seua oferta turística, esportiva i d'oci amb millores en la piscina i el seu patrimoni
  • L’alcalde, Francisco Cebrián, destaca l'aposta del municipi per “atraure un nou perfil de turista promocionant el senderisme”
Imagen
09/02/2018

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat Teresa de Cofrentes com a part de la ruta que li ha portat a recórrer diferents municipis del Valle de Ayora, amb la finalitat de conéixer en quins projectes i obres de millora s'estan invertint els recursos que arriben a pobles i ciutats de la província a través dels plans de la corporació. En el cas de Teresa, la principal aposta ha sigut pel turisme, un sector estratègic en el qual s'està invertint més de la meitat dels fons procedents d'aquestes línies d'inversió.

 

En concret, aquest municipi de 675 habitants està ultimant la construcció d'un alberg amb capacitat per a 60 persones que ja ha completat la primera fase gràcies al pla de Serveis i Obres Municipals (SOM). Un allotjament turístic que es complementarà amb la millora de la piscina municipal, una infraestructura esportiva en segona fase d'obres que es reforçarà com a atractiu turístic juntament amb les rutes de muntanya per la zona gràcies a l'aportació econòmica d'aquest mateix pla.

 

“La visita de Jorge Rodríguez és molt positiva”, ha expressat l'alcalde de Teresa de Cofrentes, Francisco Cebrián. “Li hem presentat els projectes que tenim en aquests moments en marxa, entre ells l'alberg que estem construint per a promocionar el senderisme, amb capacitat per a 60 persones”, ha anunciat l'alcalde, qui també ha celebrat l'avançat estat de les obres de la piscina i els treballs de consolidació i il·luminació de l'entorn del castell i l'església.

 

La posada en valor de l'autonomia municipal

 

El president de la Diputació ha aplaudit aquesta aposta estratègica pel turisme i ha aprofitat la visita per a posar en valor la decisió de la corporació provincial de, no solament respectar, sinó impulsar l'autonomia municipal: “Els alcaldes i alcaldesses són majors d'edat: són els qui millor coneixen les necessitats dels seus pobles i ciutats”. “La Diputació havia d'acabar amb els plans teledirigits”, ha defensat Rodríguez.

 

És aquesta filosofia la que ha permès a Teresa de Cofrentes decidir en què invertir els recursos públics, que en aquest cas també han servit per a pavimentar una de les rotondes d'accés, així com carrers i camins, al mateix temps que s'ha rehabilitat la biblioteca municipal i s'ha impermeabilitzat el dipòsit d'aigua potable.

 

La lluita contra la despoblació

 

“La Diputació de València ha fet des del primer moment una aposta molt seriosa pel municipalisme”, ha afirmat Rodríguez en referència a aquesta i altres inversions realitzades a Teresa de Cofrentes. “Una aposta que s'acreix encara més en els pobles més xicotets perquè som plenament conscients que són els que més necessiten la nostra ajuda, una ajuda que contribueix a lluitar contra la despoblació”.

 

“A Teresa de Cofrentes també estem treballant perquè la gent jove no es vaja”, ha dit Cebrián, qui ha traslladat al president que des del municipi estan dedicant nombrosos esforços per a veure si es pot fer “una almàssera ecològica” perquè “en la vall hi ha molta olivera i tot el que és ecològic és l'avenir del demà”.

 

En aquesta línia, el president de la Diputació ha defensat que “la gent té tot el dret del món a viure la seua vida en el lloc en el qual ha decidisc viure i, per tant, cada poble ha de tenir uns serveis bàsics perquè qui vulga quedar-se on ha nascut puga fer-ho, i qui haja decidit arribar per a quedar-se allí també ho puga fer”.

 

Així, la inversió total per habitant a Teresa de Cofrents ha passat d'estar en 707 euros en el període de 2014-2015 als 982 euros en els últims dos anys, ja en la present legislatura. Un increment de recursos que es concedeixen cada any sobre la base de criteris objectius i no en funció del color polític de cada ajuntament, i que situen a aquest municipi en el podi d'inversió total per habitant de la comarca i nou vegades per sobre de la mitjana provincial.

 

En el cas de Teresa de Cofrents, la quantitat global transferida mitjançant els plans provincials supera ja el mig milió d'euros en aquesta legislatura, enfront dels 278.000 euros del període anterior. “No es tracta que un municipi reba més que un altre sobre la base de qui governa, sinó sobre la base de les necessitats reals i a projectes concrets que són avaluats amb uns criteris objectius als quals han de respondre sempre les administracions públiques, en la qual cosa avui la Diputació de València és un exemple”, ha destacat el president provincial.

 DescripcióMida
icono application/pdfInversions en Teresa de Cofrentes204.68 KB
Declaracions de l'alcalde de Teresa de Cofrentes, Francisco Cebrián
Declaracions de l'alcalde de Teresa de Cofrentes, Francisco Cebrián
Declaracions del president de la Diputació, Jorge Rodríguez
Declaracions del president de la Diputació, Jorge Rodríguez
Teresa de Cofrentes finalitzarà la construcció d’un alberg per a turistes amb l’ajuda de la Diputació
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet