Versió per a imprimir

Toni Gaspar coordina amb més de 250 alcaldes i alcaldesses de la província mesures contra la crisi de la pandèmia

  • Els representants municipals han agraït el suport rebut per part de la Diputació durant les últimes setmanes, plasmat en el lliurament de material de protecció i la dotació d'ajudes econòmiques per valor de 200 milions d'euros
Imagen
14/05/2020

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha conclòs esta setmana el seu cicle de trobades amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis valencians, l'objectiu principal dels quals ha sigut coordinar la gestió de la crisi causada per la COVID-19 i ajudar els ajuntaments a fer front a les conseqüències de la pandèmia i a la necessària reactivació de l'economia local.

 

Al llarg d'estes trobades, els regidors municipals han agraït de manera expressa la labor de la corporació provincial, “per ser la primera institució que s'ha preocupat per la nostra situació, la primera a fer arribar material de protecció i la primera a dotar d'ajudes econòmiques”, segons han destacat molts d'ells. “La nostra satisfacció amb la Diputació és total, ja que en la soledat de la pandèmia no ha deixat de donar-nos suport i de donar-nos cobertura, demostrant efectivitat i proximitat”, han afegit diversos alcaldes.

 

Per als ajuntaments també ha resultat fonamental el fet que la Diputació haja estat en permanent contacte amb ells, oferint informació puntual i concisa durant la pandèmia, transmetent diferents comunicacions sobre informació de servei, lliuraments de material o convocatòries de reunions.

 

Per part seua, per al president Toni Gaspar han sigut reunions “molt productives i satisfactòries, perquè han permés poder tractar de tu a tu amb les persones que han hagut de gestionar moltes mesures de l'estat d'alarma en els municipis, sense manual d'instruccions i a vegades amb pocs recursos”.

 

Per al president de la Diputació “és important que els pobles noten que la institució que els integra siga coneixedora dels seus problemes, inquietuds o dubtes, a més d'ajudar-los a mitigar les conseqüències que esta situació tan extraordinària està ocasionant en tots els pobles. Creiem en la majoria d'edat dels ajuntaments, per això la nostra obsessió ha sigut posar el màxim dels recursos econòmics i el més ràpid possible a la disposició dels municipis, a més de proveir-los de material necessari per a afrontar la crisi sanitària, fent-ho tot això de manera discreta i amb el consens polític de tota la Diputació de València”, ha afirmat Gaspar.

 

Transcurs de les reunions

 

Estes reunions les ha dutes a terme el president Toni Gaspar entre el 27 d'abril i el 12 de maig. Van arrancar amb els alcaldes i alcaldesses del Rincón de Ademuz i van finalitzar este dimarts amb les videoconferències dels responsables locals de la Hoya de Buñol i la comarca Requena-Utiel.

 

Així, durant 11 dies, el president de la Diputació ha pogut conversar amb els alcaldes i alcaldesses de les 15 comarques valencianes, a fi d'escoltar les seues necessitats i inquietuds i explicar-los les mesures aprovades en el ple d'abril, amb una important injecció econòmica que ajudarà els ajuntaments a afrontar la crisi causada pel coronavirus i la reactivació econòmica dels municipis. Un total de 200 milions d'euros, dels quals 140 corresponen al Pla d'Inversions 2020-2021 i 60 al Fons de Cooperació Municipal.

 

Gaspar ha escoltat a més les reivindicacions i suggeriments dels responsables locals bé per a atendre-les des de la pròpia corporació provincial o per a traslladar-les a altres administracions amb competències per a respondre a estes peticions, cas de l'elevada a l'Executiu central, a través de la FEMP, perquè els consistoris puguen utilitzar els seus superàvits i romanents en la gestió de la crisi.

 

Així mateix, estes trobades han servit per a aclarir dubtes sobre la posada en marxa del Pla d'Inversions, que ajudarà a reactivar l'economia en tota la província.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet