Versió per a imprimir

Un Sona la Dipu més plural i internacional reforça la seua presència en xarxes socials

  • Els perfils del programa musical de la Diputació de València han superat els 2.000 nous seguidors en Twitter, Facebook i Instagram en l'últim any
  • Frida, Meridian Response i Dûrga han sigut els grups més citats en Facebook, seguits de The Vibrowaves i Badlands
Imagen
26/05/2018

El programa musical Sona la Dipu ha augmentat la seua família en xarxes socials fruit d'un nou impuls comunicatiu dels responsables de l'àrea. Fins a 2.000 nous seguidors en els perfils de xarxes socials i quasi un 90% de repercussió positiva en els comentaris són alguns dels resultats que llança un estudi detallat sobre l'impacte de la comunicació del programa musical de la Diputació en 2017. Aquesta anàlisi externa s'emmarca en l'aposta de la corporació per fiscalitzar la seua gestió, que s'estén a l'àrea de Joventut, després de l'anàlisi del IFS, el Pla d'Ocupació i l'enquesta a alcaldes i alcaldesses.

 

L'estudi encarregat per la corporació ressalta mitjançant tres blocs, xarxes pròpies, notícies online i comunitat musical, les dades llançades per la renovada política comunicativa del programa durant 2017. Aquesta anàlisi mostra que Facebook ha sigut la xarxa social que més ha crescut en nombre de seguidors, 1.236, seguit de Instagram on es partia de zero i Twitter. En total, l'any passat es van superar els 2.000 seguidors en la xarxa.

 

Per grups, Frida, guanyador de la passada edició al costat de Dûrga, obté una folgada primera posició en Facebook, mentre que aquests últims, la tercera. La banda Meridian Response, pertanyent a l'edició 2016, s'ha colat entre ambdues sostenint una segona posició que reflecteix el bon acolliment d'aquest grup entre la comunitat musical del Sona i la difusió constant per part dels perfils del programa. Aquest rànquing ho completen The VibroWaves, semifinalistes en la passada edició i una altra banda de 2016, Badlands.

 

Quant a l'anàlisi sociològica, l'estudi ha conclòs que el col·lectiu que va predominar en 2017 va ser el denominat ‘terreta’, amb un perfil més rural, plural i de preferència pel valencià i els temes socials i polítics. En aquest col·lectiu es troben bandes com Mediterranean Roots, Frida, Deliri i l’Emperador. L'altre gran bloc del programa, encara que de menor volum és el ‘indie’, amb un perfil més urbà, singular, amb un toc hedonista i nostàlgic dels 80’ i preferència per l'anglès. En aquest bloc trobem bandes com Metropol o Six to fix, entre unes altres. En un camp intermedi se situarien els guanyadors de l'última edició, Dûrga, acompanyats per The VibroWaves i Mireia Vilar.

 

Un programa plural i global

 

El Sona la Dipu s'ha consolidat com a llançadora dels grups valencians i ha anat evolucionant, més enllà del concurs, cap a un programa musical global que es perllonga durant tot l'any i que es basa en la pluralitat de les bases, amb concerts en desenes de municipis valencians, i la globalitat d'un projecte que actualment té presència en els festivals musicals de referència a nivell nacional.

 

Les bandes del Sona la Dipu van recórrer l'últim any els escenaris del Primavera Sound, el Low Festival, el Festival dels Arts, el Warm Up, el Vinya Rock, el Deleste, el Fuzzville, el WAM Estavella Llevant i la Fira de Julio de Vivers, entre uns altres, a més de participar, amb una de les bandes guanyadores en 2017, Djûrga, en el SXSW d'Austin (Texas) i en sales de les ciutats mexicanes de Guadalajara, Toluca, Pobla i Ciutat de Mèxic.

 

Aquesta presència continuada en cites musicals i sales de primer nivell, tant a nivell nacional com a internacional, ha sigut una de les claus, al costat del nou impuls comunicatiu, del creixement del Sona en xarxes.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet