Versió per a imprimir

Víctor del Árbol inaugura el nou cicle de conferències 'Literatura al Magnànim'

  • Alicia Giménez Bartlett, Rosa Ribas, Care Santos i Santiago Posteguillo completen el cartell del cicle
Imagen
02/05/2017

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, inaugurarà el proper dijous 4 de maig, a les 19:00 hores, el cicle de conferències Literatura al Magnànim a la Sala del Fons Local de la Biblioteca Pública de València. El destacat escriptor Víctor del Árbol, guanyador del Premi Nadal (2016) amb La víspera de casi todo i autor d’obres com La tristeza del samurái, serà el protagonista d’aquesta primera cita.

 

Del Árbol parlarà amb els assistents de La vivencia como fuente de ficción. Des d’una perspectiva professional, l’escriptor tractarà d’apropar al lector els processos pels quals els autors s’inspiren en  les seues pròpies vivències –inclòs d’aquelles d’allò més quotidianes– per a escriure moltes de les seues històries. La conferència estarà introduïda per Romà Seguí, director de la Biblioteca Pública de València, que serà, al mateix temps, l’encarregat de presentar a la resta d’escriptors del cicle.

 

Literatura al Magnànimpretén apropar a reconeguts autors i autores als lectors i fidels seguidors d’aquests escriptors. Per això, la Institució Alfons el Magnànim s’ha decidit per aplegar en un cicle a l’esmentat Víctor del Árbol, a Alicia Giménez Bartlett, a Rosa Ribas, a Care Santos i a Santiago Posteguillo, tots ells membres dels jurats de narrativa en castellà dels Premis València –de l’anterior i d’aquesta edició–, en aquest cicle literari que no deixarà indiferent ningú.

 

Segons el director del Magnànim, Vicent Flor, «la cultura i, en concret, la literatura sí interessa a la ciutat de València i és hora de trencar mites i d’incrementar l’oferta cultural valenciana». I ha afegit que «escoltar en directe a escriptors d’èxit pot incrementar la lectura i l’escriptura en una societat amb un índex de lectura encara molt insuficients», ha incidit.

 

Al bon temps, literatura

 

Després de Del Árbol, arribarà al cicle Literatura al Magnànim, l’escriptora i guanyadora del guardó Letras del Mediterráneo, Rosa Ribas, que centrarà la seua conferència al voltant de la construcció dels personatges: Más grandes que la vida: los personajes. El mes de juny s’inaugurarà amb Care Santos, Premi de les Lletres Catalanes (2014) i Premi Nadal (2017), amb una xerrada anomenada Vivir en las palabras: Los porqués y cómos de la escritura, i que tindrà lloc el dia 1.

 

El 8 de juny arribarà el torn de Santiago Posteguillo, Premi de les Lletres Valencianes (2010) i Premi Barcino de Novel·la Històrica (2014), que tractarà d’introduir als assistents en el món de la Literatura insòlita.

 

I, per últim, per tal de tancar aquest cicle primaveral, l’autora Alicia Giménez Bartlett, Premi Nadal (2011) i Premi Planeta (2015), s’endinsarà en un dels gèneres literaris més populars per als lectors: la novel·la negra, amb la conferència titulada Novela negra. Claves literarias y sociales. Totes les xerrades tindran lloc a la Biblioteca Pública de València, a les 19:00 hores i seran d’entrada lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet