Versió per a imprimir

CONVENI-ACORD, NI UN EURO 2ª Part

En la nota informativa d'últims de desembre d'algun sindicat tradicional s'informava que el conveni-acorde estava negociat en taula, i que únicament faltava el vistiplau de la part política.

Un altre sindicat tradicional requeria fer un referèndum d'aprovació del conveni, però no per democràcia, sinó solament per a justificar-se. Finalment no es farà i al·leguen que els seus socis (CCOO i CSIF) no volien. Normal, hi ha els qui creuen que els treballadors només compten per a votar cada quatre anys i que ells decideixen per tots, democràcia del segle XIX.

Una mostra de democràcia i transparència sindical d'aquest conveni es pot trobar en els articles 17, 19, 112 i 136, en els quals es parla que a les taules de negociació només podran estar els sindicats que hagen obtingut el 10% de vots en les eleccions, (recordem que sense arribar al 10%, s'estava en les taules, però molestàvem el tripartit sindical).Cal teatralitzar i que no s'assabenten els treballadors del que realment es pacta. Aquesta és la filosofia del Pacte del Botànic?

Per democràcia i transparència cal explicar el negociat, perquè senyors, l'acta d'acords del conveni només és un brindis de bones intencions.

 Veure Acta Conveni-Acord

EL STAS-IV ANIRÀ INFORMANT:

  1. Parlen de la consolidació de la productivitat.D'aquest tema el Conveni-Acord no diu res. Cal recordar que aquesta consolidació està negociada fa més de 10 anys, i que està pendent del Delegat de Govern perquè done el seu vistiplau.
  2. La carrera Professional.Tema estrela d'aquesta negociació. És l'única oportunitat que tenim els treballadors/as que ens pugen el sou.
    La proposta del STAS-IV era i és, una carrera com la de l'Ajuntament de València on un grup E amb el nivell IV cobra 4.000 € a l'any i un grup A1 amb nivell IV 8.000 € més a l'any. Amb aquest nou Conveni-Acord a passar la mà per la paret.

Que han negociat al cap d'un any?...  Simplement res, ni un euro.L'article 44. “Els fons destinats a finançar la carrera professional seran els que permetan el creixement de les retribucions anuals en el marc de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat i dins d'un context financerament sostenible per a l'entitat”. Ens compten la milonga per a despistar que han PROPOSAT al Diputat de Personal la negociació de la dotació de la carrera professional… ¡Que divertits! Si li queden quatre mesos d'estar en la Diputació… En el Conveni hi ha huit articles pobres que la regulen, sense reglament de desenvolupament, ni pasta… Definitivament, algú ens pren per imbècils.

El que realment han negociat de la carrera professional:

  1. En l'article 45: “C) la qualitat dels treballs realitzats i si escau, el resultat de l'avaluació de l'acompliment, o bé altres mitjans que permeten disposar d'evidències positives de rendiment. Podran incloure's així mateix altres mèrits i aptituds per raó de l'especificitat de la funció”.Anem, la qual cosa ve a dir-se “Poder Sindical”, per si algun dia es posa en marxa la carrera professional tindre ben lligat el control dels treballadors/res i poder decidir qui puja o baixa de grup (diners) a plaer. 
  2. Es remata en l’article 48:“reglamentàriament en la Taula General de Negociació, es determinaren els elements del sistema triat i els requisits per a la seua implantació“ l'art. 50:“Es construirà una Comissió de seguiment mixta, de composició integrada per la Diputació i els sindicats signants de l'Acord-Conveni”.És a dir, un altre complement per a influir en els treballadors/res. El que realment s'està negociant és la forma d'assaltar les comissions de control per a perpetuar el sistema clientelista dels sindicats de classe.

El STAS-IV està en contra d'aquest òrganque pretén controlar l'accés a la carrera professional dels treballadors/res a grups superiors. La carrera professional és un dret, i la promoció ha d'estar reglada per criteris objectius i cap òrgan de selecció té dret a “mangonear” per a augmentar així les nòmines d'alguns beneïts, que no “Beneïts” necessàriament.

REFERÈNDUM JA!!!

 DescripcióMida
icono application/pdfCONVENI-ACORD, NI UN EURO 2ª Part218.8 KB
Imatge tornar enrere