22 febr 2019
Si enguany no ho treballes sencer, perquè ha arribat el moment de jubilar-te, sol·licita els dies addicionals de vacances i els dies “canosos” pels triennis complits, perquè és un DRET que el treballador ha generat en els seus anys de servei i el seu gaudi ha de ser els dies complets  i no proporcionals. 
Per tant, i en opinió de l'INTERSINDICAL-STAS, els treballadors que presten serveis en la Diputació de València, tenen dret a gaudir complets els dies addicionals per assumptes particulars i vacances per antiguitat que generen.
I així ho consideren a l'Ajuntament de València i la circular 5/2018 de la Direcció General de la Funció Pública.
29 gen 2019

En aquesta nota informativa des de STAS-IV, sintetitzarem el succeït en la negociació del Conveni-Acord des d'últims d'octubre fins a mitjan gener, és a dir, explicarem el que no conten:

    1. A principis de novembre, al cap d'un any de dures negociacions, el Conveni-Acord està llest perquè l'Equip de Govern l'aprove. L'objectiu era que s'aprovara en el Ple del mes de Desembre, amb una vigència des de 2019 a 2022. Per primera vegada abastarà una legislatura completa, és a dir, el nou Govern que vinga de les eleccions de Maig es trobarà el tema de personal lligat i ben lligat.

   2. Una part de l'Equip de Govern va estudiar el text i el va comparar amb uns altres d'altres Administracions. Es van adonar que aquest Conveni-Acord tenía un gran intervencionisme polític, perquè molts articles són una intromissió en les competències de Personal que té per llei atribuïda el Ple de la Diputació, a qui amb subterfugis pretén condicionar l'endogàmia i la part sindical (com a exemple els art. 5, 38, 48, 50, 54, etc.) Cal preparar les diferències d'interpretació del conveni-acord(negociació) de cara al nou equip de govern, perquè si no hi ha acords seran els Tribunals de Justícia els qui decidisquen

14 gen 2019

En la nota informativa d'últims de desembre d'algun sindicat tradicional s'informava que el conveni-acorde estava negociat en taula, i que únicament faltava el vistiplau de la part política.

Un altre sindicat tradicional requeria fer un referèndum d'aprovació del conveni, però no per democràcia, sinó solament per a justificar-se. Finalment no es farà i al·leguen que els seus socis (CCOO i CSIF) no volien. Normal, hi ha els qui creuen que els treballadors només compten per a votar cada quatre anys i que ells decideixen per tots, democràcia del segle XIX.

Una mostra de democràcia i transparència sindical d'aquest conveni es pot trobar en els articles 17, 19, 112 i 136, en els quals es parla que a les taules de negociació només podran estar els sindicats que hagen obtingut el 10% de vots en les eleccions, (recordem que sense arribar al 10%, s'estava en les taules, però molestàvem el tripartit sindical).Cal teatralitzar i que no s'assabenten els treballadors del que realment es pacta. Aquesta és la filosofia del Pacte del Botànic?

Per democràcia i transparència cal explicar el negociat, perquè senyors, l'acta d'acords del conveni només és un brindis de bones intencions.

 Veure Acta Conveni-Acord

EL STAS-IV ANIRÀ INFORMANT:

12 des 2018

Hem llegit la nota d'un sindicat tradicional on informa sobre l'acord aconseguit en taula sobre la reducció de les diferències retributives entre els treballadors/as amb dedicacions (dues i quatre vesprades) i els que no tenen dedicació. Aquesta dónes-informació sindical segueix sense explicar d'on ixen els 168.000 € que es van a repartir entre els/as companys/as que no tenen dedicacions.


Els diners ix de baixar el sou del 0,3% per a tota la vida a tots els treballadors/as de la Diputació que tenen dedicacions, és a dir, que per a vestir a uns despullem a uns altres però sense dir-ho clarament.

11 des 2018

Corrien els primers dies de 2018 quan els tres sindicats “de classe”, tot just a l'inici de la negociació del conveni-acord, van vendre la pujada salarial per a les treballadores i treballadors com a conseqüència de la implantació en la Diputació de la carrera profesional. Pasta per tothom!

 

En l'Ajuntament de València. En entrar la nova corporació, l'any 2015, van negociar un conveni amb carrera professional, amb un reglament per a desenvolupar-la i el pagament de la mateixa en cinc anys. Ací tenim més nivell: es negocia quan acaba la legislatura  i que page el que vinga en passar el mes de maig. Manual tradicional.

04 des 2018

En la nota informativa del'1 de desembre, els sindicats tradicionals de la Diputació ens informaven del gran assoliment aconseguit en la taula de negociació: “consolidació de la productivitat de conveni i aplicació del 0,3 de la massa salarial”. Posant-se medalles de cara a les eleccions, s'obliden d'alguns detalls:

Imatge tornar enrere